Učlanite se i postanite vidljivi!

ZOO ZAGREB

17846.jpg
Poduzeće
Ustanova Zoološki vrt grada Zagreba
Adresa
Maksimirski perivoj bb, Zagreb, 10000
OIB
69262261098
Telefon
+385(0)1 2302198
Faks
+385(0)1 2302199
E-mail
Web stranica
Država
Croatia
Video
Govorimo
English Hrvatski

Zoološki vrt grada Zagreba osnovan je 1925. godine i nalazi se u parku Maksimiru. Prostire se na 7 hektara i u njemu obitava 280 vrsta životinja, odnosno 2500 jedinki sa svih kontinenata.


DJEDICA & ŽIVOTINJSKO DRUŠTVO


Je li naša čimpanzica Megi bila dobra prema svojoj sestri Sari?  Je li mlađahni Leo bio dovoljno pažljiv prema svojim lavicama? Je li ovca Sunčica srdačno prihvatila svoju novu cimericu, svinjicu Roziku? Jesu li morski lavovi Abi i Kan bila dobra braća i međusobno dijelili ribu?

Pridružite se našem božićnom Djedici u društvu maskota lava Kidepo i čimpanze Megi te u šetnji zoo vrtom upoznajte cijelo životinjsko društvo. Uz pregršt zanimljivih priča saznajte jesu li bili dovoljno dobri da dobiju poklone za Božić. Za vas uopće ne sumnjamo pa smo vama već pripremili slatke darove i uzbudljiva iznenađenja.


Program

• okupljanje kod ulaza u Zoološki vrt gdje grupu dočekuju edukator odjeven u božićnog Djedicu u društvu maskota, lava Kidepo i čimpanze Megi,
• obilazak Zoološkog vrta uz zanimljive i zabavne priče o životinjama,
• odlazak u štalicu i draganje kozica, ovčica, patuljaste svinje i zečeva,
• dolazak u posebno uređen prostor božićnog ugođaja,
• kontakt sa živim životinjama (degu, agama i četinasti jež),
• fotografiranje s Djedicom božićnjakom (fotografiju dobivate odmah),
• osvježenje uz topli čaj i čajne keksiće,
• dijeljenje poklona od Djedice koji uključuje edukativnu bojanku, društvenu igru, veliki poster životinje, čestitku, bombone, čokoladice, grickalice i drugo.

Napomena! Žive životinje koje su dio programa (kontakt sa životinjama) mogu biti zamijenjene s drugim životinjama ukoliko ista životinja mora biti na mirovanju, odvojena zbog pregleda ili drugih razloga za njezinu dobrobit.
OPĆE INFORMACIJE

Program je namijenjen isključivo organiziranim grupama!

Trajanje programa: do 2 sata
Grupa (uključuje djecu i roditelje):
minimalni broj po grupi je 10 sudionika
maksimalni broj po grupi je 24 sudionika
(grupe s više sudionika dijelimo u dvije ili više grupa)
Dob djece: za sve male i velike koji vole Djedicu božićnjaka

Cijena:
Djeca: 150 kn
Odrasli: 30 kn

Rezervacija:
Termin za sudjelovanje u programu je potrebno unaprijed rezervirati, najmanje 10 dana prije  željenog termina. Program se plaća na blagajni na dan održavanja programa kad se zna točan broj sudionika.


ZOO POSVOJITELJ


Postanite posvojitelj jedne od životinja Zoo vrta Zagreb na godinu dana i omogućite joj mnoštvo poslastica i novih igračaka! Odaberite kategoriju posvojitelja, preuzmite plaketu sa slikom i informacijama o posvojenoj životinji te veseli poklon Zoo vrta, a Vaše ime ćemo ponosno objaviti uz nastambu posvojene životinje. Ako znate nekog s velikom ljubavi prema životinjama, status posvojitelja možete i pokloniti, pomažući pritom životinji po izboru.

Posvojite životinju u samo 3 koraka!

1) Odaberite najdražu životinju

Možete izabrati bilo koju životinju Zoološkog vrta.

Top 10 najposvojenijih životinja su:

1. Afrički lav
2. Crveni panda
3. Merkat
4. Kalifornijski morski lav
5. Sivi vuk
6. Kineski leopard
7. Smeđi medvjed
8. Prstenastorepi lemur
9. Čimpanza
10. Euroazijski ris

U slučaju da posvojena životinja ode na razmjenu u drugi zoološki vrt ili zbog drugih razloga ne bude više dostupna za posvajanje obavijestiti ćemo posvojitelje. Posvojena životinja može imati više posvojitelja.


2) Izaberite kakav posvojitelj želite biti!

• Brončani posvojitelj
• Srebrni posvojitelj
• Zlatni posvojitelj
• Vip posvojitelj (važan i poseban)


3) Ispunite online obrazac

Za posvajanje je potrebno ispuniti online obrazac.


EDUKACIJA


Kao jedna od primarnih djelatnosti zooloških vrtova, edukacija ima sljedeće ciljeve:

• obrazovanje o osnovnim znanjima o biologiji i ekologiji biljnog i životinjskog svijeta te njihovih staništa,
• obrazovanje zainteresiranih da stječu osnovna znanja o prirodnim vrijednostima radi njihova trajnog očuvanja,
• obrazovanje o držanju kućnih ljubimaca da bi se osigurali svi standardi dobrobiti životinja,
• poticaj održivog korištenja prirodnih dobara bez oštećivanja dijelova prirode, uza što manje narušavanje njezinih bitnih sastavnica,
• podizanje svijesti o potrebi sprječavanja štetnih zahvata ljudi u prirodi i njihovog štetnog utjecaja na prirodnu ravnotežu kao posljedicu tehnološkog razvoja,
• informiranje o novim stručnim i znanstvenim otkrićima o biljnom i životinjskom svijetu te prirodnim vrijednostima,
• pravodobno informiranje i primjena novih saznanja o održivom razvoju i obnovljivim izvorima energije,
• stvaranje pozitivnih stavova prema životinjama i prirodi,
• uključivanje svih dobnih skupina u proces obrazovanja.


Zagrebački Zoološki vrt kao članica Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija (EAZA), Svjetskog udruženja zooloških vrtova i akvarija (WAZA) te Međunarodnog udruženja edukatora (IZE) dijeli zajedničku strategiju kojoj je cilj da edukacijom sudjeluje u odgoju i obrazovanju  javnosti da bi korisnici edukacije svojim obrazovanjem, stručnošću, talentima, vještinama i znanjem pridonijeli općem očuvanju biološke i krajobrazne raznolikosti, znanstvenim istraživanjima i napretku i razvoju društva.

Međunarodne institucije su prepoznale kvalitetu edukacije te je zagrebački Zoološki vrt čak dva puta dobio prestižnu nagradu za podizanje svijesti javnosti o važnosti očuvanja životinjskih vrsta, odnosno za sveobuhvatnost i raznovrsnost aktivnosti koje je provodio u povodu EAZA-inih  kampanja i to 2009. za EAZA Godinu europskih zvijeri (EAZA Carnivore campaign) i 2011. za EAZA Godinu čovjekolikih majmuna (EAZA Ape campaign).

Posebnost, a i prednost,  edukacije u zoološkim vrtovima je blizina živih životinja i kontakt s njima. Blizina živim životinjama, a posebice taktilni osjećaji, pobuđuju zanimanje posjetitelja i potiču ga na to da se aktivno uključi u njihovu zaštitu pri čemu životinjske vrste u zoološkim vrtovima imaju ulogu ambasadora za svoje ugrožene srodnike u prirodi.


Školski programi

Najveći broj edukativnih programa namijenjeni su organiziranim školskim grupama te su prilagođeni djeci predškolske dobi, svakom razredu osnovne škole i srednjoj školi.

U njima se uz aktivno sudjelovanje djece i puno praktičnog rada, kontakt sa životinjama, korištenja modela i preparata i zanimljive prezentacije, obrađuju prirodoslovne teme, teme ostalih odgojno-obrazovnih područja kao i one međupredmetne.

Programi su u potpunosti usklađeni s Nastavnim planom i programom, te s Nacionalnim okvirnim kurikulumom.

Obrazovne programe su kreirali stručnjaci prirodoslovnih, društvenih  i pedagoških znanosti u skladu s preporukama Europskog parlamenta i Vijeća za cjeloživotno učenje (Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December for lifelong learning-2006/962/EC), te su usmjereni k razvijanju kompetencija koje su izazov modernom društvu:
• osnovne kompetencije u prirodoslovlju,
• matematičke kompetencije,
• korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija,
• organiziranje informacija za samostalno učenje i učenje u skupini,
• pismenu i usmenu komunikaciju na materinjem jeziku,
• razumijevanje i  izražavanje na stranim jezicima,
• ostvarivanje ideja u djelo.

Razlikujemo četiri tipa obrazovnih programa.


Opći programi

Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave prirode i društva, prirode i biologije te uvode korisnike u raznoliki svijet životinja, posjet zoološkom vrtu obogaćuju zanimljivostima o životinjama i objašnjavaju ulogu zooloških vrtova u suvremenom društvu.


Izvanučionična nastava

Programi koji su oblikovani kao izvanučionična nastava u kojoj su integrirana dva ili više nastavnih predmeta i međupredmetne teme. Programi nude posve drukčiji pogled na nastavne sadržaje s mnogo praktičnog rada. Mogu se koristiti kao uvod u novu temu, njezina obrada ili kao vježbanje i ponavljanje.


Izvanučionična nastava – ekološki programi

Programi koji su vezani uz ekološke teme iz nastavnog plana i programa i teže razvijanju odgovornog odnosa prema očuvanju kvalitete okoliša. Mogu biti uvod u temu, njezina obrada, vježbanje i ponavljanje.


Tematski programi

Programi koji na jedinstven način detaljno obrađuju specijalizirane teme iz biologije i srodnih znanosti te kod pojedinca razvijaju donošenje osviještenih i odgovornih odluka.


Rođendan u ZOO-u


Ako ste spremni za životinjski dobru i drugačiju rođendansku proslavu, Zoološki vrt je pravo mjesto za Vas. Prvi dio proslave provodimo obilazeći vrt gdje veću pažnju posvećujemo životinjama ovisno o temi i uz stručno vodstvo simpatičnih edukatora. Nakon vanjskog dijela, ulazimo u prostorije Edukacijskog centra gdje nas čeka edukativni i zabavni kviz, likovna radionica, posebne 3D zabavne igre te kontakt sa živom životinjom. Naravno, dobra proslava ne može proći bez životinjski dobre glazbe!

Program Rođendana

• okupljanje kod ulaza u Zoološki vrt kod

NOVA PODUZEĆA

 • BIOREZONANCA RABAC, ISTRA, MERI MUNIH

  Poduzeće: BIOREZONANCA RABAC, ISTRA, MERI MUNIH

  Adresa: Ulica slobode 20, 52221

 • PRODAJA ZDRAVE PREHRANE NAHRIN, LJUBLJANA

  Poduzeće: PRODAJA ZDRAVE PREHRANE NAHRIN, LJUBLJANA

  Adresa: Drenikova ulica 28

  Telefon: +386 (0)1 4790470

 • NAJAM PLOVILA, JUST PERFECT, LJUBLJANA

  Poduzeće: NAJAM PLOVILA, JUST PERFECT, LJUBLJANA

  Adresa: Celovška cesta 130

NASUMIČNA PODUZEĆA

Poslovna suradnja

DALJE

poslovna suradnja

Info-hrvatska.info stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda Info-hrvatska.info stranica slažeš se s korištenjem kolačića. Postavke kolačića možeš podesiti u svojem internetskom pregledniku, a više o tome pročitaj ovdje.

Slažeš se:

Idi na informacije o EU Direktive Cookie.